Kakkoii Kata Pasal TAG!

Hai Kakkoiis.. Selamat dtg ke ruangan TAG Kakkoii-Me! Korang yg telah di-TAG akan dpt notification pada chatbox @ comment masing2. Sila copy soalan TAG yg diberi dan jawab di blog korang sendiri ye.. Have fun : )

[ Hope Kakkoiis sekalian SPORTiNG ]

P/s: Dah jwb TAG Kakkoii tlg inform balik ye . . . TQ

5
Komen
Blog Review Assignment 2 Oleh Jejaka Terhangat

   
Huh... assignment, assignment, assignment... dunia nyata penuh dengan assignment, masuk dalam dunia maya pun dapat assignment. Haha apa lah nak dikata. Sudah suratan nasib menentukan hidup ini dikelilingi assignment..

Well, now it's time to stop mumbling and continue with the task given!

Siapa lecturernya?

Sudah semestinya Jejaka Terhangat!

Ok... Siapa yang menjadi bahan assignmentnya?

MOHAMAD FARHAN
(pemilik blog Tinta Dari Penaku)


Ok ini adalah review dari Kakkoii!

Seperti biasa, sebelum kita kutuk-kutuk.. Kita kasi up la sikit blog ini..

Apa yang BEST tentang Blog ini?

Best 1 - NADI bagi setiap blog.... HEADER!!!


Tinta Dari Penaku... HEADER yang cantik sekali!!!!
Adoii jeles la pulak haha.
Tapi inilah hakikatnya... Kakkoii tabik dengan header dia.

Best 2 - Tajuk


Tajuk yang dia gunakan... AMAT CATCHY!
Bukak sahaja blog, baca tajuk, terus minat nak baca entry.
Habis baca baru perasan...

"Pergh! Panjang gila entry dia!!"

Best 3 - Navigasi


Habis aje baca entry, teruja nak tengok entry lain..
Ish, tak kan nak tengok satu-satu kot..
Haaa bijak sekali! Widget yang dipasang memudahkan
kami untuk MENGGODEK!!

Best 4 - Ringan



Loading speed sesebuah blog menjadi salah satu
faktor Blog itu disukai atau tidak!

Tinta Dari Penaku? loading time 0.01saat!!!


Dah puas memuji, sekarang masa untuk mengutuk!! ~ Wahahaha


Apa yang TAK BEST tentang Blog ini?

Tak Best 1 - Apa ni???



Seriously... Apakebenda ni?
It's better jika kamu tempatkan blog archieve di sini..
Susun ikut LABEL.. lagi smart kan?
Lagipun, ia memudahkan orang nak skodeng.
Untuk link-link tu, letak aje sebagai icon
di sidebar.. pasti ia akan tampak lebih
menarik!

Tak Best 2 - Memeningkan...


Header sudah ok, background sudah ok... tapi..
Macam ada yang kurang..
Apa ye?
Haaaaa mana border?
Patutlah Kakkoii tengok macam pening aje!
Letak border untuk pemisah,
blog ini pasti tampak bertambah SMART!

Tak Best 3 -Errr... this is annoying!


Shoutbox animation?
Cool memang cool.. Tapi...
Ia menyusahkan viewer sekiranya
talian internet dia slow...!
Why not letak di sidebar..
Takkan BCR chat boleh, shoutbox tak boleh kot...

Hehehe



Ok... Rasa-rasanya cukuplah setakat ini... Di mana salah dan silap harap dimaafi. Yang tertulis di atas hanyalah pendapat dan pandangan Kakkoii semata-mata..


~Yang menjadi mangsa~


(hahaha.. celoteh banyak di BCR lagi.. kan dah kene tag.. kuang3)

5 comments:

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

wow..banyak ko komen ea..nak kene neh..haha..xdelah..btw,thanks sbb puji n komen blog aku..insyaAllah aku try ubah lagi..

Jejaka Terhangat said...

wowoww..kreatip la kakkoii punya review..point2 yg bleh diambik iktibar. hehe..asaimen diterima..nice review..

nanti jgn lupa tgk keputusan yek..=)

Siti Safiyyah said...

wahh ade harapan ni kakkoii..hukhuk..terlepas lah haraapan ku nak jadi subjek review assignment3 nanti.. T_____T

amranaiman said...

haha sdap kutuk :D

Ungu Violet said...

puji dulu bru kutuk...hehehh