Kakkoii Kata Pasal TAG!

Hai Kakkoiis.. Selamat dtg ke ruangan TAG Kakkoii-Me! Korang yg telah di-TAG akan dpt notification pada chatbox @ comment masing2. Sila copy soalan TAG yg diberi dan jawab di blog korang sendiri ye.. Have fun : )

[ Hope Kakkoiis sekalian SPORTiNG ]

P/s: Dah jwb TAG Kakkoii tlg inform balik ye . . . TQ

6
Komen
contest : "BiLa Hati TErTanYa-TaNYa...."



Ok, hari ini Kakkoii dapat "invitation" untuk contest puisi ???

haha Terbaik untuk SY@F!

Inilah syarat-syarat yang dikenakannya :

"Cara-CaraNYa MUdah Je.. Korang HanYa PerLu bUat Satu PuiSi BerTajuk "BiLa Hati TertAnYa-TanYa.." . Tak KiSah Lah KoRang Nak BUat Macam Mana Pun.. pEnuliSan BeBas Tak TErtAkLuk Oleh Mana-Mana sYarat Pun..Tapi HarUs OriGiNaL Dari minDa Korang.."

Dan inilah puisi khas dari kakkoii



BiLa Hati TErTanYa-TaNYa....

Kenapa kau hadir dalam hidupku..
Kenapa kau buatku berduka tika kita mula bersatu..
Kenapa kau meminta perkara mustahil ku laksanakan untukmu...
Kenapa kau memaksa aku kejalan buntu...

~~~

BiLa Hati TErTanYa-TaNYa....

Kau tahu aku tidak sepandai mana..
Kau tahu aku tidak cantik juga..
Kau juga tahu aku tidak sesempurna mereka...
Tapi kenapa kau masih terus menyiksa?..

~~~

BiLa Hati TErTanYa-TaNYa....

Dimanakah kau tika ku memerlukan bantuan...
Dimanakah kau tika ku tak keruan...
Dimanakah kau tika ku hampir sawan!..
Sungguh kejam kau sebagai seorang kawan..

~~~

BiLa Hati TErTanYa-TaNYa....

Wahai kau yang berada dalam fikiranku ini..
Tahukah kau betapa mengantuknya aku ketika ini?..
Ketika kau meminta ku menulis puisi ini..
Kalau tak menang, akan ku bakar entry ini!

~~~

BiLa Hati TErTanYa-TaNYa....

Agak-agaknya...
Nukilan puisi aku ini boleh diterima?..
Coretan aku ini bukan terpaksa atau dipaksa..
Tetapi hanya hadiah sebagai rakan sahaja..


Nukilan ikhlas daripada:
KaKkoii



-FIN-

6 comments:

SYAF said...

TerseNYum SYaf Baca Entry KakKoi Nie.... i like It.. NIce seMPoi.. mEnarIk..

ayat menarik..."Wahai kau yang berada dalam fikiranku ini..
Tahukah kau betapa mengantuknya aku ketika ini?..
Ketika kau meminta ku menulis puisi ini..
Kalau tak menang, akan ku bakar entry ini!"

terima kasih sudi join contest syaf yea kakkoi...

C I K . F Y Z A said...

bakar jgn tak bakar

adamzico said...

terbaek wok! wink!

Jejaka Terhangat said...

hehe..kena bg menang gak ni..kalo tak menang, panggil aku..aku tolong bakar entri ni..=p

Iman_Raisya said...
This comment has been removed by the author.
SYAF said...

KeputuSan ConTEst SYaF... http://syaf.frenzyfm.my/2011/03/tahniah-pada-sape-yang-join-puisi-bila.html